22 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 28 november 2014 15:01 - Uppdaterad 1 december 2014 11:05

Martin Österdahl slutar som programdirektör

Martin Österdahl

Martin Österdahl

Martin Österdahl, programdirektör för allmän-tv och sport på SVT, har idag meddelat att han väljer att sluta sitt arbete som programdirektör och på SVT den 31 december 2014.

Tf programdirektör blir Barnkanalens chef Safa Safiyari.

- Mitt fokus som programdirektör har varit att stärka genomslaget för public service i Sverige. Programdirektörsjobbet var en naturlig förlängning på mina fem år som programbeställare. Jag är stolt över hur vi tillsammans utvecklat utbudet på SVT de senaste åren. Efter totalt tio år på företaget vill jag nu gå vidare. Jag är tacksam för alla mina upplevelser på SVT, säger Martin Österdahl.

Succéprogram

- Martin Österdahl har i hög grad bidragit till att SVT1 återtog positionen som Sveriges mest uppskattade tv-kanal. Han har under sina år i SVT:s programledning utvecklat utbudet och initierat succéer som Mästarnas Mästare, Allt för Sverige och Moraeus, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Safa Safiyari

Safa Safiyari

- Tack vare Martins vinnarskalle har SVT även framtidssäkrat SVT:s position inom sport genom förvärv av ett flertal viktiga sporträttigheter till bland annat Vinterstudion. Och det var Martin som ledde projektet då SVT vann Eurovision. I samarbete med Malmö blev detta en succé - inom fastställda ekonomiska ramar! Jag önskar honom all lycka, fortsätter Eva Hamilton.

Safa Safiyari

Martin Österdahl lämnar arbetet som programdirektör 31 december 2014.

Tillförordnad programdirektör från 1 januari till 30 juni 2015 blir Barnkanalens chef Safa Safiyari. Han kommer under denna period inneha båda befattningarna.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör