15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SVT:s monter på tv-mässan i Cannes.

SVT:s monter på tv-mässan i Cannes. (foto: Niklas Ahlgren)

Publicerad 16 oktober 2014 09:16 - Uppdaterad 20 oktober 2014 13:47

Hektiskt i Cannes för SVT:s programförsäljare

Höstens MIPCOM-mässa i Cannes är snart över och för SVT:s programförsäljare på plats, Paulette Rosas Hott och Anna-Karin Ljusberg har det varit några hektiska dagar.

Programsäljarna har haft närmare 70 möten med inköpare från länder som Tyskland, England, Frankrike, Japan, Mexiko, bland många andra. Väl hemma i Sverige gäller det sedan att följa upp mötena genom att fortsätta hålla kontakt, skicka programlänkar och DVD:er med mera.

Extra barnfokus

- Höstupplagan av MIP-mässan har lite extra fokus på barnprogram vilket innebär att vi främst har möten med barninköpare, berättar Paulette Rosas Hott, chef för programförsäljningen på SVT International. Bland annat skapade våra nya barndramaserier Energina och Joy intresse bland inköparna vi talade med.

Även kort-animationerna Murklor och Purklor har väckt stor nyfikenhet, inte minst eftersom figurerna i serien talar ett låtsasspråk och därmed inte behöver dubbas.

Säljmöte på tv-mässan.

Paulette Rosas Hott, chef för programförsäljningen på SVT International (t h) i ett säljmöte på tv-mässan. (foto: Niklas Ahlgren)

The voice with toilet rolls

Programsäljarna presenterade också barnformaten Minimello och Labyrint. Minimello har blivit mycket omskriven internationellt på sistone och bland annat har både branschsajten TBI Visionlänk till annan webbplats och australiska dagstidningen The Agelänk till annan webbplats kallat serien för ”The Voice with toilet rolls”.

- Det skulle vara oerhört spännande och kul om någon kanal vågade satsa på dessa fina format, men man ska veta att det är svårare på barnsidan, säger Paulette Rosas Hott. Det finns hur många tv-format som helst på marknaden, men märkligt nog är nästan inga av dem är barnprogram.

Askungesagan Doug Seegers

Flera inköpare tyckte att Fröken Frimans krig ser välgjord och intressant ut. Det faktum att en andra säsong är under produktion gör den också mer attraktiv på marknaden.

Slutligen var det många inköpare som fascinerades av askungesagan om hemlöse countrymusikern Doug Seegers och som ville se hela dokumentärfilmenlänk till annan webbplats om hans osannolika genombrott på gamla dar.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör