13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Bandyfinal

Bandyfinalen är tillbaka i SVT! SVT och Svenska Bandyförbundet har tecknat ett nytt avtal. (foto: Bertil Ericson/Scanpix/TT)

Publicerad 26 september 2014 12:14 - Uppdaterad 26 september 2014 15:28

Bandyfinalen tillbaka i SVT

SVT och Svenska Bandyförbundet har tecknat ett avtal som innebär att SVT sänder ett urval av matcher från Elitserien och SM-slutspelet den kommande säsongen.

- Det känns väldigt spännande att åter kunna erbjuda vår publik det allra bästa från den svenska elitbandyn, säger SVT:s projektledare Jacob Hård.

SVT:s bandysändningar inleds lördag 29 november med derbyt Villa Lidköping - Vänersborg. Det blir också sändningar från den klassiska Annandagsbandyn, samt Trettondagsbandyn.

Dessutom ingår ett par matcher från SM-slutspelet i paketet, innan det är dags damernas och herrarnas bandyfinaler på Tele2 Arena i Stockholm lördag 14 mars 2015.

Starkt vinterutbud 

- Bandyn passar bra in i vårt starka vinterutbud och särskilt roligt är det att ett av den svenska idrottens allra mest klassiska evenemang – bandyfinalen – är tillbaka, säger Jacob Hård.

De flesta SVT-matcherna kommer att sändas inom ramen för Vinterstudion.

- Det var ett starkt önskemål från klubbarna att finnas med i Vinterstudion och synas i en kanal som kan ses av alla, säger Elitseriens ligachef Per Selin.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör