6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Tittandet på Barnkanalen.se ökar dramatiskt.

Sedan förra sommaren har tittandet på Barnkanalen.se femdubblats. (Foto: Lars Pehrson/SvD/TT)

Publicerad 24 september 2014 14:30 - Uppdaterad 26 september 2014 10:06

Tittandet på Barnkanalen.se ökar dramatiskt

Tiden som barnen lägger på Barnkanalen.se har ökat stadigt sedan förra sommaren. Från en nivå på omkring 100 000 timmar i veckan förra året till närmare 500 000 timmar i veckan i år.

Programtittningen på Barnkanalen.se har ökat med 370 procent.

- Barnkanalens app och nya Play-spelare, som lanserades i april, är en orsak den här positiva utvecklingen. Det nya erbjudandet är bättre anpassat för att barn ska kunna använda den själv och till barnprogrammens format. Det har blivit lättare för barnen att direkt titta på en episod och att hitta nya program, säger Safa Safiyari som är chef för Barnkanalen.

I samarbete med barn

Den nya spelaren på Barnkanalen.se är framtagen i samarbete med barn och utvecklad så att barn från 3 års ålder enkelt ska kunna använda den.

Malin Ströman

Malin Ströman

- Vi har märkt att appen är väldigt uppskattad. Den har hittills laddats ner 337 800 gånger och hälften av alla unika besökare och alla besök på Barnplay kom in via en app den senaste månaden, säger Malin Ströman, Utvecklingsansvarig Barn Online.

- Med appens hjälp har antalet besök per besökare ökat. Ökningen är på 30 procent per vecka och den tid barn i snitt spenderar med programtittning på barnkanalen.se per dag har ökat med 50%. Totalt har programtittningen av barnutbudet på barnkanalen.se ökat med 370% jämfört med samma period förra året. Det är timespent och återkommande besök som vi har lyckats med på plattformen, berättar Malin Ströman vidare.

Ökar i broadcast

Under augusti ökade även tittartidsandelen i broadcast (3,8%). Det är den högsta augustimånaden sedan kanalen startade. En annan positiv utveckling är att småbarnen återvände till Barnkanalen under augusti månad.

Enligt den senaste SIFO-undersökningen Orvesto Junior stärker Barnkanalen sin popularitet främst bland 7-14-åringarna och är idag den mest populära kanalen i gruppen. Andelen fortsätter att öka jämfört med förra året.

Fakta:

Barnkanalens nya Play-spelare är anpassad för dator, mobil och surfplatta och finns som app för Android, Windows Phone och iPhone.

Barnkanalen-appen är gratis att ladda ner.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

12 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör