21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 23 september 2014 13:49 - Uppdaterad 24 september 2014 14:31

Johanna Gårdare ny chef för Barn och Ungdom

Johanna Gårdare

Johanna Gårdare

Johanna Gårdare, projektledare och gruppchef på Barn och Ungdom i Stockholm, efterträder Kristina Colliander som programchef för Barn och Ungdom på allmän-tv i Stockholm.

Hon tillträder tjänsten den 1 oktober. 

Johanna Gårdare har arbetat som projektledare främst på Barn och Ungdom, men även på Kultur och Dokumentär sedan 2001. Senast med julkalendern Barna Hedenhös uppfinner julen, Portkod säsong 2 och Alla är Fotografer. Tidigare har hon också arbetat med program som Hotell Kantarell, Dafo och Allram Eest. 

 - Jag är glad och nöjd över att kunna presentera Johanna som ny programchef för Barn och Ungdom här i Stockholm. Johanna har en gedigen erfarenhet från samtliga områden jag bedömer som centrala i rollen och uppdraget. Hon kombinerar denna erfarenhet och kompetens med högt driv, stor ambition, ett genuint engagemang och intresse för målgruppen och ett högt anseende och förtroende hos såväl interna som externa samarbetspartners. Det känns både tryggt och roligt att Johanna nu kliver in i rollen även mer långsiktigt, säger Andreas Bedinger, allmän-tv-chef i Stockholm.

"Barnen viktigaste målgruppen"

Johanna Gårdare är i dagsläget tf i rollen tillsammans med Helena Persson men tillträder tjänsten formellt from den 1 oktober. 

- Barnen är världens viktigaste målgrupp. Både ur en krass tittarsifferjagande mediamakares perspektiv men allra mest ur ett samhällsperspektiv förstås. Det är de här människorna som ska växa upp till välmående medborgare med bra värderingar och som ska ta över alltihop en dag. De behöver både lärande, identifikation, perspektivvidgning, överraskningar, och underhållning i olika kombinationer, vilket vi ska bjuda dom på i vårt utbud, säger Johanna Gårdare.

Paradigmskifte

- Vi har stora utmaningar nu eftersom vi är mitt i ett paradigmskifte. En växling till andra plattformar och andra sätt att förpacka innehåll och kommunicera med målgruppen. Där är vår målgrupp långt framme och vi kämpar hårt för att hinna ikapp. Vi håller på att lära oss tänka på nya sätt och anpassa oss efter nya tittarbeteenden. Det är spännande och jag tror att jag med alla duktiga medarbetare som jobbar med barnutbudet tillsammans ska lyckas med detta, säger Johanna Gårdare.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef Företagskommunikation

18 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör