10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Hanna Stjärne blir SVT:s nya VD. (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)

Hanna Stjärne blir SVT:s nya VD. (Foto: Elisabeth Ohlson Wallin)

Publicerad 16 september 2014 08:31 - Uppdaterad 17 september 2014 20:53

Hanna Stjärne ny vd för SVT

Styrelsen har utsett Hanna Stjärne till ny vd för SVT. Hanna Stjärne kommer senast från arbetet som chefredaktör och vd på UNT. Hon tillträder som vd för SVT inom sex månader.

- Jag är hedrad och glad över att ha utsetts till vd för SVT. Det starka förtroende som finns för Sveriges viktigaste medieföretag visas inte minst genom att 9 av 10 svenskar tar del av det SVT gör varje vecka, säger Hanna Stjärne.

- Det är omvälvande tider i mediebranschen och jag ser fram emot att ta nästa steg för SVT tillsammans med personalen. Med mig in i uppdraget har jag bland annat en bred erfarenhet av programutveckling, en stark digital bakgrund och en djup kunskap om medielandskapets förändring både inom public service och på den kommersiella sidan, säger Hanna Stjärne.

Erfaren publicist

Styrelseordförande Anna-Karin Celsing har ansvarat för rekryteringen

- Jag är mycket nöjd med att kunna presentera Hanna Stjärne som ny vd för SVT. Hon är en erfaren publicist med djup förankring i public service. Samtidigt har Hanna Stjärne, via sina år på UNT, skaffat sig värdefulla erfarenheter från övriga mediebranschen – något som kommer att vara till nytta för SVT i den förändring som mediebranschen förväntas genomgå de kommande åren, säger Anna-Karin Celsing.

Bakgrund från public service

Hanna Stjärne har en lång bakgrund från public service, bland annat som chef för P1 och programdirektör med ansvar för allt Sveriges Radios utbud, men också som utrikeskorrespondent och inrikeschef på Ekot.

Hon arbetar sedan snart tre år tillbaka som vd och chefredaktör för UNT-koncernen i Uppsala, som bland annat innefattar Upsala Nya Tidning.

Under hennes ledning har UNT utsetts till Sveriges bästa dagstidning och belönats med Stora Journalistpriset för sin digitala kulturjournalistik.

År 2010 utsågs Hanna Stjärne till Sveriges bästa kvinnliga mediechef och hon har under ett stort antal år varit ordförande i Grävande Journalisters guldspadejury.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Presschef

14 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör