21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SVT Pejlredaktionen

Pejlredaktonen: fr v Linnea Heppling, Helena Bengtsson, Kristofer Sjöholm och Hedvig Eriksson. I stolen Robin Linderborg. (foto: Anders Strömqvist)

Publicerad 21 augusti 2014 07:00 - Uppdaterad 22 augusti 2014 11:00

Pejl på kommun- och landstingsvalen

På torsdagen lanserade SVT Pejl en ny tjänst - Pejl på kommun- och landstingsvalen – där man har bett partierna på lokal nivå att presentera sig själva och vilken politik de går till val på.

Pejlredaktionen har låtit alla partier som ställer upp i kommun- och landstingsvalen runt om i landet svara på vilka politiska frågor de driver i valet, varför man som väljare ska rösta på deras parti och kontaktinformation till partierna lokalt. ​

- Man kan jämföra det med Pejls riksdagskandidatguide, som lanserades i förra veckan, men här är det de lokala partierna som presenterar sig istället för de enskilda kandidaterna, säger Kristofer Sjöholm, projektledare på SVT Pejl och ansvarig för framtagandet av tjänsten.

Listor på alla som ställer upp

I den nya Pejltjänsten ser man aktuell mandatfördelning i kommun och landsting, valdeltagandet i riksdagsvalet 2010 samt listor på alla som ställer upp på valsedlarna, med namn, ålder och årsinkomst.

Omkring 70 partier från Sveriges 290 kommuner och 20 landsting har hittills valt att vara med. Många har dessutom tagit chansen att berätta vad de vill göra och förändra i området.

Genomtänkta svar

– Partierna har lämnat genomtänkta svar, väldigt lokalt och konkret. Jag tror att det blir lätt för folk att förstå vad det är partierna vill göra i deras kommun och förhoppningsvis gör det att fler går och röstar, säger Linnea Heppling på SVT Pejl.

Tjänsten kommer att uppdateras löpande med nya presentationer fram till valet.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör