15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Rijal Mbamba, Malin Olsson och Alex Hermansson  i Sommarlov. (foto: Johan Paulin)

Rijal Mbamba, Malin Olsson och Alex Hermansson i Sommarlov. (foto: Johan Paulin)

Publicerad 25 juni 2014 15:02 - Uppdaterad 26 juni 2014 16:03

Barnkanalen - favorit bland 7-11-åringarna

Orvesto Juniors senaste undersökning för 2014 visar att Barnkanalen är 7-11-åringarnas favoritkanal för andra året i rad. Andelen fortsätter dessutom öka jämfört med förra året.

I år säger 28 procent av 7-11-åringarna att Barnkanalen är deras favoritkanal och det är främst 10-åriga flickor som visar ett större intresse.

- Det är mycket glädjande att Barnkanalen trots minskad tittning på tv i år behåller sitt favoritskap bland de äldre barnen. Vi hoppas att vi även i framtiden ska kunna behålla vår position framför allt på online-sidan där tillväxten är störst, säger Safa Safiyari som är chef för Barnkanalen.

Tredje plats

Undersökningen visar också att barnkanalen.se hamnar på tredje plats efter Google och Youtube vad gäller det frekventa surfandet.

Vidare är det mycket tydligt att barnen ändrar sitt mediebeteende väldigt snabbt. Surfplattan som var stor redan i 2013 års mätning är nu snart fullständigt dominerande.

Tittande  på tv-apparat minskar

Andelen som säger sig titta på TV på annan plattform (dvs vanlig TV-apparat) har minskat från 25 procent till 14 procent. Men på totalen är det fler som säger sig titta på TV oavsett plattform.

Kartlägger mediekonsumtion

Orvesto Junior är en undersökning som genomförs ungefär vartannat år och för att kartlägga barns och ungdomars (7-15 år) mediekonsumtion och konsumtionsmönster. I mätningen ingår frågor om läsandet av serietidningar, datatidningar och ungdomstidningar, tittandet på TV, ätvanor, intressen, tillgång till kapitalvaror etc.

Fakta:

Orvesto Junior är en undersökning som genomförs ungefär vartannat år och kartlägger barns och ungdomars (7-15 år) mediekonsumtion och konsumtionsmönster.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör