13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 juni 2014 13:00 - Uppdaterad 27 juni 2014 09:48

Mikael Hvinlund går till Migrationsverket

Mikael Hvinlund, administrativ redaktionschef på riksnyheterna, blir ny kommunikationsdirektör på Migrationsverket. Han slutar på SVT den sista september.

Mikael Hvinlund

Mikael Hvinlund

- Migration är en av vår tids stora frågor - en global framtidsfråga. Vill man jobba på en av Sveriges viktigaste myndigheter och med de svåraste men också mest angelägna samhällsfrågorna så är Migrationsverket rätt plats. Jag gillar nya utmaningar som handlar om förändring och förbättring, säger Mikael Hvinlund.

På SVT Nyheter är Mikael Hvinlund chef för huvuddelen av Riksnyheternas redaktion, SVT Design samt SVT Undertext, tillsammans drygt 400 medarbetare.

Rätt tid att gå vidare

- Jag älskar företaget och det viktiga demokratiuppdraget som public service har. Riksnyheterna levererar idag egen journalistik med stort genomslag som vi aldrig gjort tidigare och jag är väldigt stolt över redaktionen som i år dessutom vann guldspadar. För mig är det nu rätt tid att gå vidare till nya spännande uppdrag, säger Mikael Hvinlund.

- Mikael har varit en viktig motor i arbetet och nyorienteringen mot nya digitala plattformar och vårt fokus på egna nyheter. Tack vare Mikael har vi stärkt vår journalistik, effektiviserat produktionen och förflyttat resurser mot nya digitala plattformar. Det är naturligtvis tråkigt att Mikael slutar, men jag önskar honom all lycka till på sitt nya uppdrag på Migrationsverket samtidigt som vi får fundera över vilken kravprofil Mikaels ersättare ska ha, säger Olov Carlsson divisionschef för SVT Nyheter och Sport. 

Allmän-tv-chef i Malmö

Mikael Hvinlund började på SVT 1984 och har arbetat som reporter, redaktör och projektledare på SVT Sport, Rapport, Aktuellt och ATV.  Han har också varit allmän-tv-chef på SVT i Malmö. 2006 utsågs han till produktionschef vid Nyheter och Sport, 2008 till produktionschef i nyhetsdivisionen och 2010 till administrativ redaktionschef.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör