9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 17 juni 2014 10:00 - Uppdaterad 18 juni 2014 16:58

Här är de nya nyhetscheferna

Carolina Källeståhl

Carolina Källeståhl

Carolina Källestål, nyhetschef Syd. Programchef för Nyhetsbolagets nyss nedlagda 25 lokala redaktioner. Dessförinnan bland annat regionchef och ansvarig utgivare för TV4:s sju lokala stationer i södra Sverige, redaktionschef för redaktionerna Malmö/Halmstad samt reporter på TV4 Nyheterna.   

- Jag är glad och stolt över att nu få möjligheten att vara med och utveckla SVT:s nyheter in i framtidens medielandskap. Det är en förmån att få fortsätta arbeta med lokala nyheter, för mig är det den självklara basen för journalistiken och för SVT:s demokratiska uppdrag. Idag viktigare än någonsin. Att dessutom få verka i södra Sverige som jag känner väl, med nyhetsintensiva Malmö som bas känns extra stimulerande, säger Carolina Källestål.

Johan Everljung

Johan Everljung

Johan Everljung, nyhetschef Nord. Har varit verksam inom print och digitala medier i norra Sverige, bland annat VK, Dagbladet och Piteå-Tidningen. Arbetar för närvarande som redaktionschef för Västerbottensnytt och Sverige idag.

- Ett spännande jobb där jag ser två huvuduppgifter; Först, att klara nyhetsbevakningen lokalt på alla plattformar, både med snabbhet och med djup. Det andra uppgiften är att på nationell nivå visa vad som händer i den norra delen av Sverige. Lyfta fram de frågor som är viktiga för dem som bor här och se till att dessa människor får vara med att påverka SVT:s Sverigebild. En uppgift som blir allt viktigare, säger Johan Everljung.

Karoling Spångberg

Karoling Spångberg

Karoline Spångberg Norlander, nyhetschef Öst. Började som reporter på Sveriges Radio och kom till SVT 1996. Redaktionschef på Östnytt sedan 2007 och har innan dess arbetat som reporter, programledare och redaktör framförallt på Östnytt men också periodvis på Rapport och Aktuellt.

- Det är ett väldigt spännande uppdrag att vara med när vi tar ytterligare ett steg med ett SVT Nyheter som finns på fler platser i landet och därmed närmare vår publik, bland annat i Södertälje. En större närvaro i landet i kombination med ett ännu bättre samarbete både mellan de regionala redaktionerna och med riksnyheterna stärker oss inför utmaningen att nå fler med vår journalistik framöver, säger Karoline Spångberg Norlander.    

Lena-Marie Nilsson

Lena-Marie Nilsson

Lena-Marie Nilsson, nyhetschef Väst.  Har arbetat på SVT sedan 1993. Redaktör, producent och projektledare för samhällsprogram som Kvällsöppet, Debatt och Mediemagasinet. Redaktionschef på Västnytt sedan 2007 och projektledare för Landet runt sedan 2010.

- Vi ska finnas där människor finns och göra journalistik som berör och gör skillnad. Västområdet är en spännande region – med närheten till Norge, med den expansiva storstadsregionen runt Göteborg, och med tydligt lokala identiteter. Den lokala journalistiken känns viktigare än någonsin. I Västområdet förstärker vi – med såväl nya program som nya redaktioner. Att skapa utrymme för den egna journalistiken för att fortsätta vara angelägna ser jag som en nyckelfråga för framtiden säger Lena-Marie Nilsson.

Margaretha Eriksson

Margaretha Eriksson

Margaretha Eriksson, nyhetschef broadcast på riksnyheterna. Hon har arbetat som redaktör, dagchef, redaktionschef och biträdande nyhetschef på TV4 Nyheterna. Tidigare även dagchef och redaktör på TV4 Skaraborg och TV4 Göteborg. Senast kommer Margaretha Eriksson från ett jobb som redaktionschef för lokala nyheter på TV4 och Nyhetsbolaget. Hon har varit redaktionell ledare på TV4 sen 1998 och suttit med i nyhetsledningen på TV4 Nyheterna sedan 2004. 

- Det känns väldigt spännande att få vara med och bygga ihop den regionala och lokala journalistiken med riksredaktionen i Stockholm på ett nytt sätt. Att få jobba som nyhetschef på SVT i Stockholm känns mycket inspirerande och jag har stor respekt för kunnandet på redaktionen och den breda och trovärdiga journalistik som görs, säger Margaretha Eriksson 

Kristian Lindquist

Kristian Lindquist

Kristian Lindquist, nyhetschef on-line på riksnyheterna i Stockholm. Kristian arbetar sedan åtta år på Svenska Dagbladet. Han är chef för Nyhetsredaktionen och sitter med i redaktionsledningen. Författare till boken Webbjournalistik och har även vunnit bland annat Guldspaden i webbklassen. Har tidigare arbetat på bland annat på aftonbladet.selänk till annan webbplats, Vagabond och Göteborgs-Posten.

- Det ska bli fantastiskt roligt att vara med och utveckla SVT:s digitala journalistik. Inom områden som databasjournalistik är man redan ledande. Och med all den kompetens som finns på SVT tror jag potentialen även inom andra digitala områden är enorm framöver, säger Kristian Lindquist.

Björn Fagerlind

Björn Fagerlind

Björn Fagerlind, nyhetschef SVT Sport. Kom till SVT Sport 1989 som intake, redaktör och kommentator. Jobbade på Radiosporten, Sveriges Radio under 80-talet som intake, programledare och kommentator.

- Det ska bli spännande att få vara en del av denna organisation, som jag för SVT Sports del tror kan innebära ett ännu bättre samarbete med de olika regionala redaktionerna, såväl i vardagen som i större gemensamma projekt. Det finns stor kunskap som vi kan dra nytta av och vi kan också dela med oss av vårt sätt att jobba, inte minst när det gäller plattformsoberoende journalistik och genomslag för våra nyheter.247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör