15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 12 juni 2014 06:55 - Uppdaterad 12 juni 2014 09:02

Populär VM-kompass hjälper tittarna

Först var det Val-kompassen inför EU-valet i våras – nu i sommar är det den eventuellt lite lättsammare VM-kompassen som gäller.

Det kommer förmodligen aldrig att bli lika roligt att uppleva ett VM utan Sverige som ett med de blågula på planen. Men en huvuduppgift för TV-kanalerna som sänder matcherna blir förstås att trots blågul frånvaro skapa ett så stort engagemang och en så stor publik som möjligt.

– VM-kompassen är helt enkelt ett kul test som ska hjälpa vår publik att hitta ett nytt land att heja på nu när Sverige inte är med, säger Erika Christensson, tfonlinechef på SVT Sport och projektledare för VM-satsningen online.

20 frågor

Quizet på svt.se/vm och SVT Sports Facebooksida har 20 frågor, som exempelvis ”Vilken gest skulle du göra i fall du gjorde mål i VM?” och ”Vad gillar du för mat innan en fotbollsmatch?”. Resultatet mynnar ut i ett förslag på vilket av de 32 VM-länderna man ska heja på.

– Tanken är förstås också att folk ska dela sina resultat med varandra och snacka vidare på sociala medier, säger Erika Christensson.

#vmkompassen

Fakta:

SVT:s ”VM-kompassen”, som lanserades 5 juni – en vecka före VM-avspark, är ett samarbete mellan SVT Sport och SVT Kommunikation.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör