13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 2 juni 2014 10:01 - Uppdaterad 4 juni 2014 14:31

SVT:s kanaler mer uppskattade än någonsin tidigare

Tjockare än vatten

I kategorin ”Svenska tv-serier/drama/komedi” har en ökning skett med åtta procentenheter sedan förra årets mätning. På bilden SVTs dramaserie Tjockare än vatten. (foto: SVT)

I den årliga SOM-undersökningen som görs av Göteborgs Universitet befäster SVT1 och SVT2 sina positioner som Sveriges två mest uppskattade kanaler (83% resp. 76%) och uppmäter nu den högsta uppskattningen sedan mätningen startade 1992.

Även Kunskapskanalen och Barnkanalen har ökat sin popularitet.

SVT:s starkaste genrer är enligt publiken kultur, samhälle, barnprogram, dokumentärer, nyheter och naturprogram. En ökning med åtta procentenheter sedan föregående år kan ses i kategorin ”Svenska tv-serier/drama/komedi”.

Svenskt drama

Martin Österdahl

Martin Österdahl

- Äntligen! Vi har jobbat stenhårt med att stärka vår ställning när det gäller svenskt drama, och det är fantastiskt att få ett kvitto på publikens gensvar. Det senaste året har vi erbjudit en rad starka titlar som till exempel Fröken Frimans krig, Bron 2 och Tjockare än vatten och vi har nått stora framgångar internationellt. Nu fortsätter vi sökandet efter de absolut bästa berättelserna, säger Martin Österdahl, programdirektör Allmän-TV.

Högt förtroende för SVT

I Medieakademins förtroendebarometer som presenterades tidigare i år angav 71 % av de tillfrågade att de har ganska eller mycket högt förtroende för SVT.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Presschef

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör