15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 22 maj 2014 10:32 - Uppdaterad 27 maj 2014 17:03

SVT favorit-arbetsplats för teknikstudenter

SVT ligger på topplistan över de mest populära företagen att söka praktik hos genom IVA-projektet Tekniksprånget.

- Jag blir jätteglad att SVT är en av de mest attraktiva arbetsplatserna att praktisera på för teknikstudenter. Jag tolkar det som att de ser SVT som en potentiell arbetsgivare, som kan erbjuda ett utvecklande och intressant arbete, säger SVT:s HR-direktör Heléne Sahlin.

Tekniksprånget drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av regeringen för att öka intresset för ingenjörsyrket bland gymnasiestudenter.

2100 ungdomar sökte

Fler än 120 arbetsgivare inom en mängd olika branscher öppnar sina dörrar för praktikanter från Tekniksprånget i höst. Totalt sökte över 2 100 ungdomar platserna.

Heléne Sahlin

HR-direktör Heléne Sahlin

IVA skriver i ett pressmeddelande: "I den senaste omgången av Tekniksprånget är det några arbetsgivare som sticker ut som sökfavoriter bland ungdomarna. De fem mest populära arbetsplatserna är Spotify, Ericsson, SVT, Volvo AB och Volvo Car Group."

God erfarenhet

HR-direktör Heléne Sahlin säger att SVT har en god erfarenhet av att ta emot praktikanter genom Tekniksprånget.

- De bidrar med sin nya kunskap och nyfikenhet och vi kan erbjuda utveckling och en värdefull praktik. Förhoppningsvis kan detta leda till ett framtida gott samarbete.

82% fortsatte

- Det är glädjande att kunna konstatera att hela 82% av dem som gjort praktik via Tekniksprånget hösten 2012 eller våren 2013 nu valt att studera vidare till ingenjör eller annan teknisk utbildning. Ett gott betyg som ger en indikation på att det här är rätt väg att gå, säger Staffan Eriksson, projektledare på Tekniksprånget.

Stor brist på ingenjörer

Bakgrunden till att Tekniksprånget startade är att många av Sveriges ingenjörer närmar sig pension. År 2030 beräknas Sverige ha en brist på cirka 50 000 ingenjörer enligt SBC:s beräkningar.

Fakta:

Tekniksprånget är ett praktikprogram som ger avgångselever från gymnasieskolornas natur- och teknikprogram chansen att praktisera på ett teknikintensivt företag för att få en bättre bild av vad ingenjörsyrket kan innebära.

Praktiken pågår i fyra månader med start varje höst och vår.

Tekniksprånget drivs av Kungl. Ingenjörs-vetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av regeringen

(Källa: IVA)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör