15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 maj 2014 09:26 - Uppdaterad 22 maj 2014 10:40

Regionala nyheterna får nya namn

Nu har företagsledningen beslutat vad de regionala nyheterna ska heta efter mars nästa år. Eftersom alla program utom två kommer att utgå från länsindelning bygger namnen på principen SVT Nyheter plus länets namn utan att vi använder ordet län. SVT Västerbottensnytt byter exempelvis namn till SVT Nyheter Västerbotten.

Tvärsnyttskylt

Tvärsnytt blir SVT Nyheter Örebro

- Flera av våra nuvarande namn som till exempel Tvärsnytt, Mittnytt och Gävledala blir inaktuella i mars nästa år. Samtidigt behöver vårt regionala utbud bli enklare att hitta till digitalt. Jag är övertygad om att publiken snabbt kommer att vänja sig, säger Christina Ågren, programchef för Regionala nyheter & minoriteter.

De regionala nyheternas nya namn är en del av ett varumärkesprojekt på SVT Nyheter. Det leds av kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala och programdirektör Robert Olsson.

Mer enhetligt

Gävledala-skylt

Gävledala blir SVT Nyheter Dalarna

- Med de nya namnen blir vi både tydligare och mer enhetliga i hur vi möter publiken. Nu ska vi jobba vidare med riktlinjer kring grafik och utseende för hela SVT Nyheters erbjudande, säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör.

Här nedan kan du se alla nya namn (länk till pdf). Eftersom två regioner (Östergötlands och Gotlands län samt Kronobergs län och Kalmar län) fortsätter att höra ihop och några län (Stockholm och Skåne) innehåller flera program, är det inte möjligt att nå total enhetlighet.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör