15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 19 maj 2014 13:05 - Uppdaterad 22 maj 2014 10:36

Kristina Colliander slutar på SVT

Kristina Colliander

Kristina Colliander

Kristina Colliander, programchef Barn och ungdom på allmän-tv i Stockholm, lämnar SVT i höst för ett nytt arbete som biträdande kanslichef på Naturskyddsföreningen.

Kristina Colliander började på SVT 1993 och har bland annat arbetat i olika funktioner inom Drama samt Barn- och Ungdom på allmän-tv i Stockholm. De senaste åren har hon varit programchef för Barn och ungdom. Kristina arbetar kvar till början av september. 

- Jag har fått möjlighet att initiera och utveckla många viktiga och roliga projekt och har också träffat på och arbetat med många fantastiska människor. Nu tar jag med mig mina erfarenheter och går mot en helt ny bransch med stora och viktiga frågor på agendan. Det känns otroligt spännande men också vemodigt att lämna alla fina kamrater på SVT, säger Kristina Colliander.

Spetskompetens

- Jag gläds med Kristina till hennes nya spännande jobb och gratulerar Naturskyddsföreningen till en strålande rekrytering! Kristina har en bred och gedigen SVT- och tv-erfarenhet inom flera genrer och en lång bakgrund och utpräglad samt viktig spetskompetens inom Barnutbudet. Dessutom är Kristina en stark och erfaren chef med utmärkta ledaregenskaper och detta sammantaget gör att hon kommer lämna ett uppenbart tomrum efter sig när hon nu går vidare mot nya utmaningar utanför SVT. Kristina har under sina många år på SVT också hunnit skapa en mängd nära relationer och kommer därför också vara mycket saknad som vän och kollega i SVT-vardagen av mig och många andra, säger Andreas Bedinger, allmän-tv-chef i Stockholm.

Andreas Bedinger ansvarar för rekryteringen av ny programchef till Barn och ungdom.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör