13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SETT-mässan i Kista. (foto: Johan Hartman)

Intresset var mycket stort att höra hur SVT arbetar med valet och SVT:s digitala utbud. 350 lärare kom för att lyssna på ett föredrag på SETT-kässan i Kista idag. (foto: Johan Hartman)

Publicerad 7 maj 2014 14:39 - Uppdaterad 7 maj 2014 14:46

Stort intresse bland lärare för SVT:s valutbud

Den årliga mässan SETT hålls just nu i Kista. Tusentals lärare samlas för att ta del av det senaste inom digitala läroverktyg och moderna innovationer som kan användas i undervisningen.

SVT medverkade i ett fullsatt seminarium med ca 350 lärare, där Eva Landahl Kihlman och Åsa Edlund Jönsson, programchef respektive projektledare för valen, berättade om SVT:s valutbud och Valsajten.

Helena Bengtsson, databasredaktör, presenterade SVT Pejl och SVT:s valkompass. Hon berättade också hur de arbetar med databasjournalistik och hur de pedagogiskt visualiserar sina undersökningar på ett nytänkande sätt.

SVT Kunskap

Sist i seminariet presenterade Anna Thodenius,redaktionschef SVTi, en nyhet inom ramen för SVT Play: SVT Kunskap, ett nytt sätt att enkelt hitta lärresurser, som lärare kan ha stor nytta av.

SVT:s digitala utbud

SETT hade bjudit in SVT till konferensen för att ”Sveriges Televisions digitala utbud är ett utmärkt pedagogiskt redskap för att koppla ihop lärandet med livet utanför skolan.”

Fakta:

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation" och är Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet. Mässan pågår 7-8 maj i Kista utanför Stockholm.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör