15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 23 april 2014 11:11 - Uppdaterad 25 april 2014 08:30

Stabschef Lena Lundkvist slutar

Lena Lundkvist (foto: Johan Paulin)

Lena Lundkvist

SVT:s stabschef Lena Lundkvist har på eget initiativ valt att lämna SVT till sommaren. Som stabschef är hon högsta chef bland annat för SVT Fastighet och Säkerhet, SVT Juridik, SVT Beredskap samt Verksamhetsservice i Stockholm.

Hon är också ordförande för centrala krisledningen och har bland annat också ansvarat för styrningen av projektet Nytt tv-hus i Stockholm och för planering  och upprättande av årsplaner och dagordningar för styrelsens och företagsledningens arbete.

- Jag har jobbat ihop med Lena Lundkvist sen 2000. Det var Lena som drog igång de första digitala nyheterna med nydanande yrkesroller och enkel teknik. Det var Lena som ansvarade för hela det komplexa skiftet från analoga till digitalt producerade riksnyheter. Och naturligtvis blev Lena det självklara valet som stabschef när jag blev VD. Lena är modig med stor integritet, samtidigt som hon är den omtänksammaste och mest lyhörda människa man kan tänka sig. Jag är glad för vartenda arbetsår vi har haft tillsammans. Lena hittar alltid lösningar, också på de trassligaste frågor, säger vd Eva Hamilton.

Programledare

Lena Lundkvist började på SVT 1983. Hon har bland annat arbetat som programledare, reporter och redaktör på Mittnytt, Rapport och Aktuellt. 1998 blev hon utsedd till redaktionschef för SVT24, Sveriges första digitala kanal som startade sina sändningar i mars 1999. Lena Lundkvist har suttit i företagsledningen sedan 2003.   

- Jag har arbetat länge inom public service, på många olika platser i landet och med både radio och tv. Yrkesuppdragen har skiftat. Jag har haft glädjen att få arbeta med fantastiska kollegor och haft förmånen att få ta mig an ständigt nya, spännande uppgifter. Men inget är för evigt! För mig är det viktigt att våga utmana det invanda och att bejaka det mod som finns i att gå sin egen väg. Under en tid har jag haft funderingar kring en förändring i arbetslivet. Nu har jag kommit fram till ett beslut. Under sommaren blir jag ledig och har familjen i fokus. Sedan får vi se vad som händer, säger Lena Lundkvist.

Omorganisation

I samband med att Lena Lundkvist slutar sker en omorganisation som ska mbl-förhandlas inom kort.

- Det har varit ett privilegium att få arbeta med public service och jag önskar alla lycka till i det fortsatta arbetet i allmänhetens tjänst. De många vänner jag fått under årens lopp kommer jag att ha fortsatt kontakt med, säger Lena Lundkvist.


Avtackning av Lena Lundkvist äger rum tisdag 10 juni. Ytterligare information kommer om tid och plats.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör