7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 22 april 2014 09:33 - Uppdaterad 23 april 2014 15:09

Stefan Baron slutar

Stefan Baron

Stefan Baron

Stefan Baron, finansierings-ansvarig för samproduktioner på SVT Drama, lämnar SVT för en tjänst som chef för internationella samproduktioner inom Nice Entertainment Group samt exekutiv producent på Nice Drama.

- Stefans stora kunnande om drama, hans engagemang och hans stora nätverk både internationellt och inom Sverige har betytt mycket för utvecklingen av SVT:s dramaverksamhet. Vi är väldigt framgångsrika med svensk dramatik och en stor del av den framgången är Stefans. Han är en arbetskamrat som jag och vi kommer sakna mycket, men vi önskar honom lycka till på det nya jobbet, säger Christian Wikander, programchef för drama på allmän-tv i Stockholm.

Slutar 26 april

Stefan Baron slutar på SVT den 26 april och börjar sitt nya arbete före sommaren. 

- Efter många fantastiska år på SVT där jag fått möjlighet att arbeta i väldigt olika roller och genrer känns det roligt och utmanande att prova på produktionsbolagssidan och jobba mot flera tv-kanaler i Norden och Europa, säger Stefan Baron.

Många roller

Stefan Baron har arbetat för och på SVT sedan 1988. Han har varit regiassistent, regissör, inspelningsledare, produktionsledare, projektledare och har bland annat producerat dramaserierna Radioskugga och Den gråtande ministern samt långfilmen Pensionat Oskar.

Sedan 1997 har Stefan Baron haft en rad olika chefspositioner på SVT. Han har varit chef för programinköp, biträdande programdirektör, beställare för nöje och sport, programchef för drama i Stockholm och nu senast alltså finanseringsansvarig för samproduktioner inom drama. Som programchef ligger Stefan Baron bakom produktioner som Äkta människor, Torka aldrig tårar utan handskar och Gentlemen & Gangsters.

Tjänsten som finansieringsansvarig för SVT Drama kommer att utlysas och Christian Wikander, programchef SVT Drama i Stockholm, ansvarar för rekryteringen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef Företagskommunikation

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör