15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 15 april 2014 15:55 - Uppdaterad 16 april 2014 20:31

Facken om att VD slutar

”Hon är en skicklig ledare med en enastående förmåga att samla personalen och leda alla åt samma håll”, skriver Unionenklubben vid SVT i en kommentar till att VD Eva Hamilton väljer att sluta, medan Journalistklubben skriver: ”hon har varit mån om att lägga örat mot rälsen och lyssna på medarbetarna”.


Unionen skriver i en kommentar:

Gun Karlsson

Gun Karlsson

"Det är väldigt tråkigt att Eva Hamilton valt att sluta på SVT. Hon är en skicklig ledare med en enastående förmåga att samla personalen och leda alla åt samma håll.

Som facklig företrädare uppskattar jag särskilt den raka och enkla kommunikation som man har med henne.

Eva har alltid varit intresserad av att höra personalens åsikter och under åren som VD har hon hållit sig insatt i hur det gått till nere ”på golvet”. Det hedrar henne. Att axla hennes mantel blir en tuff uppgift."

Gun Karlsson, Klubbordförande Unionen SVT


Journalistklubben skriver på sin hemsida:

Petteri Karttunen

Petteri Karttunen

"Att Eva väljer att sluta som VD nu för SVT är både överraskande och inte. Eva har ett engagemang för SVT och public service-idén som gör att hon kunde fortsatt flera år till. Samtidigt har hon under sina åtta år som VD lett några av de svåraste förändringarna som bolaget har genomgått. Digitaliseringen, införande av ny sändningsteknik och omorganisationen 2008 då 400 medarbetare fick lämna företaget

Jag räknar med att Eva Hamilton stannar länge nog för att ta ansvar för den regionala omorganisation som hon satt igång. Den regionala omgörning skapar mycket oro bland medarbetare runt om i landet och den måste hon föra i hamn innan hon lämnar över till nästa VD.

Eva Hamilton har varit mån om att lägga örat mot rälsen och lyssna på medarbetarna. Hon har tagit många tuffa diskussioner med enskilda medarbetare och vågat möta personalen på stormöten på redaktionsgolvet.

Nu börjar arbetet med att hitta nästa VD för SVT. Under Evas tid som VD har SVT gått från klarhet till klarhet när det gäller tittarnas uppskattning och förtroende. Om Eva nu känner att hon gett sitt bästa och vill sluta så får vi anställda respektera det.

Petteri Karttunen, klubbordförande för Journalistklubben SVT 


Sacoföreningen skriver i en kommentar:

Ingrid Markovits

Ingrid Markovits

Eva är en tydlig, varm och visionär ledare med en unik förmåga att se varje medarbetare. Hon har varit en både trygg och utmanande chef, med stort engagemang för public service och skarp blick för vad framtiden kräver. Vi kommer att sakna henne på VD-posten.

Ingrid Markovits för Sacoföreningen vid SR, SVT, SRF och UR

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör