13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Paulette Rosas Hott och Gunilla Norberg från SVT International i möten med inköpare på MIPTV-mässan i Cannes. (foto: Niklas Ahlgren)

Publicerad 7 april 2014 07:00 - Uppdaterad 9 april 2014 10:50

SVT, DR & YLE kraftsamlar i Cannes

Vårens MIP-mässa i Cannes börjar idag och pågår till 10 april. SVT International är på plats med flera nya program i katalogen. Som vanligt delar SVT monter med DR men denna gång är även YLE med och bildar en stark nordisk trio.

Ca 10 000 inköpare från 100 länder väntas till vårens MIP-mässa, som fokuserar extra på dokumentärer. De nya dokumentärer SVT tar med till Cannes är Bieffekten, Ecmo - den sista chansen och Eken - in i döden levande.

Bieffektenlänk till annan webbplats är en alarmerande miljödokumentär signerad gotländskan Tina-Marie Qwiberg, om den globala minskningen av pollinatörer och vad det får för konsekvenser för oss människor. Filmen är producerad med den allra senaste tekniken och är den första i SVT:s katalog att kunna levereras i 4K. Den är rykande färsk och visas i SVT1 torsdag 29 maj.

Ecmo - den sista chansenlänk till annan webbplats är en film om arbetet på ECMO Centrum på Karolinska sjukhuset, där mycket svårt sjuka patienter får en sista chans till återhämtning med hjälp av en konstgjord lunga.

Eken - in i döden levandelänk till annan webbplats är producerad av Henrik Ekman, tillsammans med Ulf Jonasson och Hans Berggren. En meditativ film om det sjudande livet i och kring våra svenska ekar, med allt från insekter och svamp, till fåglar och däggdjur.

SVT:s monter på mässan.

SVT, DR och Yle blev intervjuade och fotograferade av tidningen MIPTV News. (foto: Niklas Ahlgren)

Fröken Frimans krig

Till mässan tar SVT även med dramasuccén Fröken Frimans kriglänk till annan webbplats samt formaten Pappas pengarlänk till annan webbplats och Nyfiken på partiledarenlänk till annan webbplats. Och sedan tidigare står det klart länk till annan webbplatsatt distributören DRG kommer lansera SVT-formaten Arga doktorn och Det hände här på vårens MIP-mässa.

- Det känns härligt att vi har med så många nya, fina SVT-program till MIP, säger Paulette Rosas Hott, chef för Affärsutveckling på SVT International. Jag tror både Fröken Frimans krig och de tre nya dokumentärerna har goda chanser att locka inköpare från många territorier.

Nordiskt samarbete

Det nordiska samarbetet mellan SVT, DR och YLE fortsätter i sommar då det för tredje gången arrangeras en s k Scandinavian Screening, i Köpenhamn 4-6 juni. Dit kommer ca 100 inköpare från ett stort antal länder, och förutom de tre public service-bolagen medverkar även ett antal nordiska distributörer.

Eken - in i döden levande är en ny dokumentär som SVT kommer att sälja på MIP. Den är producerad av Henrik Ekman, tillsammans med Ulf Jonasson och Hans Berggren. En meditativ film om det sjudande livet i och kring våra svenska ekar, med allt från insekter och svamp, till fåglar och däggdjur.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör