13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Prisutdelning

SVT:s HR-direktör Helène Sahlin tar emot priset av Ranstad Sveriges VD Jeroen Tiel. Konferencier för kvällen var Jenny Strömstedt. (foto: Malin Bondesson)

Publicerad 3 april 2014 21:12 - Uppdaterad 15 april 2014 16:45

SVT i toppen bland Sveriges mest attraktiva företag

SVT och HR-direktör Helène Sahlin fick på torsdagskvällen ta emot pris på Ranstad Award för att SVT utsetts till den näst mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige.

Högst upp på listan finns IKEA, följt av SVT och därefter Sveriges Radio.

- Jag är väldigt glad och stolt över att SVT utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare! Det är ingen slump att IKEA, SVT och Sveriges Radio valts ut som de tre mest attraktiva. Medarbetare idag värdesätter företag som är starkt värderingsstyrda och där arbetet är meningsfullt och skapar mervärde, säger SVT:s HR-direktör Helène Sahlin.

23 medverkande länder

Randstad Award är världens största oberoende employer branding-undersökning och har genomförts sedan år 2000 med 23 medverkande länder. Sammanlagt granskades 150 svenska företag i undersökningen.

Helène Sahlin

Helène Sahlin

Anledningen till resultatet tror Helène Sahlin beror på att SVT kan erbjuda stimulerande arbetsuppgifter inom ett brett spann av kompetenser och yrkesroller.

- Det finns många skickliga medarbetare i fler än 100 olika yrkesfunktioner, som bidrar till att göra SVT:s utbud så starkt. Arbetsinnehåll och arbetsmiljö är viktiga faktorer, men även möjligheten till kreativt tänkande och egen personlig utveckling. Detta kan vi erbjuda.

Spegelbild av förtroendebarometern

Resultatet av denna mätning är en spegelbild av Medie Akademins förtroendebarometer, där PS-bolagen hamnade i topp, menar Helène Sahlin.

- SVT:s populära utbud och starka ställning när det gäller trovärdighet, pålitlighet och oberoende tror jag är en starkt bidragande faktor till vår attraktivitet. Jag hoppas att denna utnämning lockar ännu fler kompetenta och talangfulla medarbetare med olika bakgrund till SVT.

Prisutdelningen skedde på en gala på Nalen i Stockholm på torsdagskvällen.

Prisutdelning

Prisutdelning (foto: Alexandra Gelsi)

Fakta:

Randstad Award är den största oberoende employer branding-undersökningen för global forskning som samlar in synpunkter från ca. 200 000 personer.

Forskningen baseras på uppfattningen av landets 150 största arbetsgivare rankade efter antal anställda.

Forskningen sammanställs av ICMA Group som är ett oberoende marknadsundersökningsföretag.

23 länder deltog i undersökningen 2014, vilket täcker 75 % av den globala ekonomin.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

14 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör