21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 25 mars 2014 09:30 - Uppdaterad 26 mars 2014 15:35

Fler regionala nyhetssändningar nästa år

Nästa år får SVT fler regionala nyhetsprogram. Vid varje sändningstillfälle blir det 21 regionala redaktioner (mot dagens elva) som möter publiken. I samband med detta blir det nya sändningstider för de regionala nyheterna bl.a. genom ytterligare en sändningstid på prime time.

Rapport 19.30 kortas och klockan 19.52 sänds fem minuter regionala nyheter.

- Genom den här förändringen ökar vi  möjligheten för tittarna att ta del av våra regionala nyheter. Vi vet att tittarna uppskattar våra nära nyheter och det här är en av flera åtgärder vi gör för att göra dessa nyheter mer tillgängliga för publiken, säger Robert Olsson, SVT:s programdirektör för Nyheter och Samhälle.

Prime time

Regionala nyheterna kommer även fortsättningsvis ha en sändningstid under tidig prime time, någon gång mellan 18-18.45. Den ska vara mellan tio och femton minuter lång. Hur den sändningen ska se ut och hur lång den ska vara arbetar en grupp under ledning av programdirektör Robert Olsson med.

Stärka Sverigebilden

Programmet ”Sverige Idag”, som är det snabbast växande nyhetsprogrammet i broadcast, kommer efter sommaren att sändas också på fredagar. Och från årsskiftet förlängs programmets sändningstid till 30 minuter – också detta för att ytterligare stärka Sverigebilden i SVT.

Aktuellt kortas på fredagar

Rapports sändning under förkvällen förlängs från 10 till 15 minuter så Rapports sändningstid blir, sett till helheten, den samma. Ytterligare en förändring är att Aktuellt på fredagar kortas till 30 minuter efter sommaren. Hur fredagssändningen ska se ut i detalj är inte klart.

Online-journalistiken

Parallellt med nyhetsprogrammens ändrade sändningstider i traditionell TV sker en fortsatt ökad satsning på onlinejournalistiken. Det gäller både den nationella som regionala nyhetsverksamheten.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Företagskommunikation

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör