7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 21 mars 2014 10:59 - Uppdaterad 24 mars 2014 16:55

SVT, TV4 och SBS Discovery skriver öppet brev till regeringen

Eva Hamilton, VD SVT, Casten Almqvist, VD TV4-Gruppen och Jonas Sjögren VD SBS Discovery skriver idag ett öppet brev till regeringen angående beslutet att avveckla delar av marknätet för tv-sändning.

”Vi är förbluffade över den brist på genomlysning av beslutet som förevarit och över den bristande kännedom som tycks råda om konsekvenserna för Sveriges mediebolag. Vi menar därtill att den nu inledda processen är både rättsosäker och odemokratisk.”

Vidare skriver man i det öppna brevet:

”Regeringen har således satt igång en process som kan få kraftiga följdverkningar för det svenska medielandskapet... Mediebolagen hamnar i en beroendeställning till de ledande telekombolagen, som dessutom aviserat att de avser att börja ta betalt för mediebolagens möjligheter att förmedla sitt innehåll över nätet. Om marknätet nu blir mindre attraktivt för de kommersiella tv-bolagen, så innebär det i förlängningen att det inte längre finns någon möjlighet att förmedla tv-innehåll fritt i Sverige.”

Det var i slutet av februari som regeringen beslutade att från och med den 1 april 2017 frigöra 700 MHz-bandet för mobilt bredband och mobiltelefoni.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör