15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 26 februari 2014 18:04 - Uppdaterad 27 februari 2014 09:57

Media skriver om SVT:s nya organisation

SVT:s satsning på fler orter har lyfts upp mycket i media idag, efter SVT:s beslut i morse hur den nya organisationen för regionala nyheter ska se ut från nästa år.

Många tidningar har också varit kritiska och skrivit om neddragningar på Mittnytt och Värmlandsnytt.

”SVT bygger ut i Helsingborg”, skriver Nytt från Öresund och fortsätter: ”SVT satsar på att fylla ut en del av det tomrum som den skånska dagspressens neddragningar lämnat efter sig.”

Länstidningen i Östersund skriver att Jämtlandsnytt är vinnare när SVT organiserar om och Hallands Nyheter berättar att SVT:s satsning på lokal journalistik bland annat innebär att Hallandsnytt stärker sin redaktion och kommer att sända både morgon och kväll från och med nästa år.

Tuffa besked

”Tuffa besked för SVTs medarbetare”, skriver Journalisten och ”Hårda nedskärningar för Värmlandsnytt”, skriver Värmlands Folkblad, och Sundsvalls tidning konstaterar att Mittnytt är förlorare när SVT omorganiserar.

Mittnytt och Värmlandsnytt skriver också om nedskärningarna:

– Jag ser stora fördelar med den nya organisationen för de regionala nyheterna i Sverige som helhet, men vi i Värmland drabbas hårt av neddragningar, säger Tomas Skoglund, redaktionschef på Värmlandsnytt.

Öppnar ny redaktion

SVT:s Hallandsnytt, Blekingenytt, Jämtlandsnytt och Gävledala skriver om den utökade satsningen på sina orter och Norrköpings tidningar skriver att SVT öppnar ny redaktion i Östergötland.

Västmanlandsnytt berättar att de och Tvärsnytt kommer att gå skilda vägar och ABC skriver att Södertälje och Uppsala i och med den nya organisationen kommer att få egna regionala nyheter.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör