10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 februari 2014 10:50 - Uppdaterad 19 februari 2014 09:21

Adde Granberg blir ny produktions-utvecklingschef

Adde Granberg har utsetts till produktionsutvecklingschef på SVT Nyheter och Sport. I uppdraget ingår att utveckla arbetssätt och produktionsteknik. Rollen är ny, men förändringen sker inom befintlig ram.

Till organisationen knyts också de verksamhetsspecialister som redan idag finns i organisationen.

- Produktionsutvecklingschefen ska inte bara säkra gemensamma arbetssätt inom divisionen, utan också ansvara för tekniska utvecklingsfrågor och ha fokus på ny teknik, säger Olov Carlsson, divisionschef SVT Nyheter och Sport.

- Adde har varit drivande bakom många av de nya tekniska lösningar vi använder idag, något som frigjort resurser till bättre innehåll och mer journalistik. Tack vare Adde är SVT Nyheter och Sport i vissa delar världsledande inom produktionsutveckling. På det här sättet kan vi växla ut den kompetensen till gagn för hela verksamheten, runt om i landet.

Tekniska investeringar

Förutom att ansvara för arbetssätt och produktionsutveckling kommer Adde Granberg på divisionschefens uppdrag även ansvara för divisionens behov av tekniska investeringar och att samordna tekniska behov och arbetssätt med övriga SVT.

- En av SVT:s största utmaningar är att ställa om från en analog sändningsteknik och hitta gemensamma arbetssätt. Teknikutvecklingen går rasande snabbt och det känns otroligt spännande att få vara med och utveckla SVT Nyheter och Sport till en ny tid, säger Adde Granberg.

Host Broadcast

Adde Granberg kommer att ingå i divisionsledningen och vara adjungerad till Sportens-, Riksnyheternas och regionala/minoritetsspråks ledningsgrupper. I uppdraget ingår också att vara exekutiv producent för komplexa produktioner som till exempel stora Host Broadcast produktioner inom SVT Sport.

Adde Granberg kommer närmast från ett jobb som mediautvecklare inom SVT Nyheter och Sport.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef, SVT Företagskommunikation

18 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör