21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Malin Olsson och Leif André.

Malin Olsson och Leif André ser fram emot Emmygalan på måndag kväll. (foto: Carl-Johan Söder)

Publicerad 5 februari 2014 16:37 - Uppdaterad 5 februari 2014 16:55

Labyrint kan vinna en Emmy

SVT:s barnprogram Labyrint är nominerad till en Emmy vid Emmy Kids Awards i New York. Prisutdelningen sker på måndag 10 februari kl 21.00 lokal tid (kl 03.00 i Sverige).

På plats vid galan är Leif Andrée, som spelar Daidalos i tv-serien, samt programledaren Malin Olsson, som kommer vara prisutdelare.

- Det är hur stort som helst, Emmy är ju det finaste tv-priset, säger Leif Andrée när Vipåtv träffar honom några dagar innan avfärd mot New York.

Labyrint är nominerad i kategorin Kids: Non-Scripted Entertainment och övriga nominerade i samma kategori är japanska ”Battle for Money”, brittiska ”Pet School” och belgiska ”That’s My Art!”.

Norden har ytterligare två internationella Emmy-nomineringar med danska serierna ”Box Head” (Kids: Preschool) och ”Limbo” (Kids: Series) från DR.

- Jag tror att framgångarna för Labyrint har att göra med att vi mixar fiktion och verklighet. Barnen är sig själva och för dem är det verkligen på riktigt. Jag spelar en roll och min karaktär får vara lite lätt elak men har samtidigt ett stort hjärta. Det känns fantastiskt kul att få åka till Emmy med det här programmet, säger Leif Andrée.

Stor succé även i Norge

Just nu sänds säsong tre i Barnkanalen och det är ett av de mest populära programmen. NRK var på plats på SVT och producerade en norsk variant av Labyrint våren 2013. Den serien sändes i julas och gjorde stor succé.

Trine Rudd på NRK berättar att de nästan aldrig sett något liknande. De fick rapporter om barn som lekte Labyrint över hela Norge.

Sanna Ekman som är projektledare på Barn i Stockholm berättar om samma sak i Sverige:

- Vi får många rapporter om att barnen leker Labyrint på skolgårdar, förskolor och lekplatser och att de har Labyrint som tema i sin verksamhet. Det som är extra kul är att det är barnen som har tagit initiativ till det. Vi har också förstått att många anordnar födelsedagskalas med Labyrint som tema.

Är en lekplats

Barnkanalens chef Safa Safiyari om varför han tror att Labyrint är så populär:

- Arenan för Labyrint är en lekplats upphöjd till hundra och leken är en central del av alla barns vardag. Dessutom är serien väldigt välproducerad med en otroligt skicklig spelledare (Leif Andrée) i spetsen. Nu håller vi tummarna att vi vinner!

Fakta:

Labyrint är nominerad i kategorin Kids: Non-Scripted Entertainment.

Emmy Kids Awards hålls i New York måndagen den 10 februari kl 21.00 lokal tid.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör