6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 4 december 2017 13:42

Dold och Uppdrag granskning går nu samman.

Dold och Uppdrag granskning går nu samman. (Foto: SVT Design)

Uppdrag granskning och Dold går samman

Efter tre säsonger som experimenterande, undersökande program med fokus på en yngre målgrupp tar nu SVT-programmet Dold klivet in i UG-familjen.

Genom sammanslagningen ökar Uppdrag granskning takten i sin satsning på onlinejournalistik. Samtidigt tas de erfarenheter som Dold gjort i onlinemiljön tillvara av Sveriges största undersökande program.

– Redaktionen bakom Dold har gjort ett enastående arbete där nya arbetssätt, ämnesval och publiceringsstrategier gjort att en yngre målgrupp fått ta del av undersökande journalistik från SVT, säger Nils Hanson, projektledare för Uppdrag granskning.

Rönt stor uppmärksamhet

Dold har under tre säsonger gjort undersökande journalistik som primärt publicerats i sociala kanaler och på SVT Play. Flera av programmets reportage har rönt stor uppmärksamhet och prisats nationellt och internationellt. Bland annat reportagen om fusket på Högskoleprovet.

– Det är kul att en satsning på nya målgrupper med den undersökande journalistiken fortsätter. Det känns också naturligt att nästa steg i satsningen är att göra det tillsammans med Sveriges mest erfarna grävredaktion, säger Kenny Adersjö, projektledare för Dold.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör