7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 23 november 2017 06:00

Vincent Wettergren, Eva Rydberg, Naima Palmaer och Monna Orraryd.

Vincent Wettergren (Max), Eva Rydberg (Professor Styregaard), Naima Palmaer (Lima) och Monna Orraryd (Asrin). (Foto: Pernilla Ståhl)

Stort medieintresse för julkalendern

Under tisdagen anordnades en välbesökt pressdag för årets julkalender Jakten på tidskristallen, som är ett spännande och juligt sci-fi-äventyr!.

På plats var skådespelarna Eva Rydberg, Monna Orraryd, Vincent Wettergren, Naima Palmaer, Felice Jankell och regissörerna Tord Danielsson och Oskar Mellander.

Episkt äventyr

Årets julkalender är ett spännande sci-fiäventyr. När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta.

– Jakten på tidskristallen är ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta. Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger regissören Tord Danielsson.

Pressdagen

Pressdagen. (foto: Pernilla Ståhl)

Framtidsakademin

Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.

Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det ingen julafton!

– Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen, säger Eva Rydberg som spelar professor Styregaard i julkalendern.

Historien är fritt baserad på boktriologin Speglarnas hemlighet av Erika Vallin.

Manus och regi: Oskar Mellander och Tord Danielsson.

Gänget bakom julkalendern.

Överst fr v: Anna Wallmark, producent Warner Bros, Pernilla Ståhl, kommunikationsansvarig SVT och Anna Sommansson, projektledare SVT. Sittande fr v: Vincent Wettergren, Naima Palmaer och Monna Orraryd. (foto: Ulrika Lundgren-Borg)


Premiär i SVT1, SVT Play, Barnkanalen och Barnplay fredag 1 december. Sändningstider i SVT1 och Barnkanalen: vardagar kl 7.15 och kl 18.45, helger kl 8.45 och kl 18.45. Varje dag 1-24 december.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör