6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 november 2017 13:39 - Uppdaterad 21 november 2017 21:51

UR:s vd lämnar företaget

Christel Tholse Willers, UR:s vd

Christel Tholse Willers, UR:s vd (Foto: UR)

UR:s vd Christel Tholse Willers meddelade på måndagen att hon lämnar sitt uppdrag.

– Efter två och ett halvt år vill jag nu lämna över stafettpinnen, stolt och nöjd över att ha gjort den första sträckan på en stor förändringsresa, säger Christel Tholse Willers i ett pressmeddelande.

Christel Tholse Willers har som vd på UR påbörjat en stor omorganisation och genomgripande förändring av verksamheten – ett förändringsarbete som har mött stark kritik, bland annat i ett uppmärksammat reportage i Journalisten. Efter den massiva kritiken beslutade Christel Tholse Willers att pausa omorganisationen och vidta åtgärder för att säkra produktionen. Men nu väljer hon alltså att avgå.

UR:s styrelse säger i ett pressmeddelande att de har fullt förtroende för UR:s ledning och beklagar Christels beslut att lämna företaget:

– Vi har samtidigt stor respekt för hennes egen prioritering. Riktningen i utvecklingen av UR ligger fast. Vi påbörjar omgående rekrytering av en ny VD, som kan fortsätta leda UR med samma fokus och glöd i att göra skillnad i människors lärande som Christel haft, säger Lisa Lindström, UR:s styrelseordförande i pressmeddelandet.

Christel Tholse Willers lämnar sitt uppdrag som vd idag 20 november. Nuvarande vice vd, Per Bergkrantz, ersätter henne tills en ny vd har rekryterats.

Innan Christel Tholse Willers tog över som vd på UR arbetade hon på SVT som chef för process och utveckling på allmän-tv i Stockholm samt som chef för Melodifestivalen där hon det senaste året genomfört ett utvecklingsuppdrag. 

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör