10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 11 oktober 2017 15:51

Världens Barn-summeringen.

Världens Barn-summeringen, som sändes i SVT i söndags. Fr v programledare Kattis Ahlström, Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman och Elisabeth Dahlin, ordförande i Världens barn.

81 miljoner till Världens Barn!

Hittills i år har drygt 81 miljoner kronor samlats in till Världens barn.

Under de tjugo år som Världens barn funnits har svenska folket skänkt mer än 1,5 miljard kronor!

Under helgen kulminerade Radiohjälpens insamling Världens Barn med bössinsamling över hela landet. I SVT sändes en stjärnspäckad gala med artister som Zara Larsson, Carola, Mando Diao och Oskar Linnros.

Under kvällen ringdes mängder av gåvor in, vilket gjorde att man passerade svindlande 1,5 miljarder kronor sammanlagt, över de 20 år som insamlingen funnits.

Årets resultat uppgår till fantastiska drygt 81 miljoner kronor, hittills.

Förändrat barns liv

– Tack vare så många människors engagemang och bidrag har vi nått den otroliga siffran 1,5 miljarder insamlade kronor. Det är pengar som redan har förändrat så många barns tillvaro och som kommer att förbättra villkoren för tusentals barn framöver. Vi ska alla vara stolta över vad vi har åstadkommit men samtidigt påminnas om att så länge det finns barn som far illa i världen så finns det saker kvar att göra – och det gör vi bäst tillsammans, säger vd Hanna Stjärne.

14 humanitära organisationer

Riksinsamlingen Världens Barn 2017 genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör