10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 5 oktober 2017 11:06

Emma Kronqvist

Emma Kronqvist

Emma Kronqvist blir tv-chef på DR

Emma Kronqvist, allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, slutar på SVT den 30 november för att börja en tjänst som tv-chef på Danmarks Radio.

- Det känns väldigt spännande att få börja jobba med tv i en annan europeisk huvudstad och att få möta nya duktiga människor med ett liknande uppdrag, säger Emma Kronqvist.

Emma Kronqvist har arbetat på SVT i 14 år, nu senast som ansvarig för delar av det visionära projektet Produktion 2020.

Hon har förutom sin tjänst som allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, varit ATV-chef i Malmö, jobbat som programledare och producent, projektledare för underhållning och fakta, programchef för underhållning, kultur, fakta och barn och tf beställare för underhållning.

Emma Kronqvist har även deltagit i flertalet utredningar inom SVT. Hon lämnar nu SVT för att bli chef för DR:s samlade TV-utbud.

Möts i ny kontext

- Emma Kronqvist blir ett starkt tillskott för DR i förhållande till de stora public service-utmaningarna som de står inför. För oss blir Emma fortsatt en kollega inom ramen för det nordiska public service-samarbetet. Jag önskar henne all lycka i sitt framtida jobb och ser fram emot att mötas i en ny kontext, säger divisionschef Maria Groop Russel.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör