15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 28 september 2017 14:17 - Uppdaterad 28 september 2017 15:10

Michael Kucera blir nyhetschef online

Michael Kucera, tidigare nyhetschef planering, tillträder den första oktober som nyhetschef online och ställföreträdande ansvarig utgivare på Riksnyheterna.

Michael Kucera

Michael Kucera

Riksnyheterna har det senaste året genomför en stor omorganisation med fokus på att göra nyhetsleveransen lika kraftfull online som i de stora nyhetsprogrammen i broadcast.

Det arbetet fortsätter med bland annat stort fokus på rörlig bild och så snabbt som möjligt ge publiken hela bilden av en nyhetshändelse.

– Michael är en stark publicistisk ledare med ett brinnande intresse för digitala medier och nya berättarsätt. Det har han visat i flera roller tidigare, inte minst under sin tid som nyhetschef planering och som tf nyhetschef online, säger Charlotta Friborg, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna.

Michael Kucera efterträder Charlotta Friborg som i augusti tog över som programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter efter Ulf Johansson.

Online-journalistik

– Det ska bli oerhört roligt att vara med och utveckla det digitala nyhetsarbetet på Riksnyheterna. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med den utveckling mot allt större fokus på online-journalistik som vi redan är inne i, säger Michael Kucera.

Michael tillträder formellt sin nya roll den 1 oktober. Karin Hübinette tar under en period över delar av arbetsuppgifterna som Nyhetschef planering samtidigt som inrikeschef Kajsa Gudmundson och utrikeschef Pia Bernhardson Forsell förstärker riknyhetsledningen.

247.f3b437c95494f44b0089f3b437c95494

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör