15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 september 2017 15:06 - Uppdaterad 22 september 2017 15:37

Kristina Kappelin

Kristina Kappelin (Foto:Carl-Johan Söder)

Kristina Kappelin blir VD för Villa San Michele

SVT:s Italienkorrespondent Kristina Kappelin blir ny VD och intendent för kulturcentret Villa San Michele på Capri.

– Det här är ett drömjobb. För mig är detta en spännande och ny utveckling i mitt yrkesliv, säger Kristina Kappelin till SVT Nyheter.

Kristina Kappelin har rapporterat från Italien i ett trettiotal år. Hon har även skrivit böcker, bland annat om Rom och om den nuvarande påven Franciskus.

– Min långa erfarenhet av Italien kommer att vara till stor nytta i mitt nya jobb. Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare göra villan till ett levande centrum för europeisk kultur, säger Kristina Kappelin.

Villa San Micheles trädgård fick nyligen ett prestigefyllt pris som Italiens vackraste trädgård. Men platsen är också känd bland många kulturarbetare och forskare som via stipendier fått bo och arbeta i villans gästbostäder uppe på toppen av Capri i orten Anacapri.

Axel Munthe

Den svenske läkaren och författaren Axel Munthe byggde huset på 1890-talet och hans verk ”Boken om San Michele” blev en bästsäljare, översatt till ett fyrtiotal språk.

Men lika känd blev Munthe som drottning Victorias livmedikus. En dramadokumentär nyligen om deras relation väckte uppseende.

Axel Munthe donerade anläggningen till staten och den drivs nu av stiftelsen San Michele för att främja och fördjupa Sveriges kulturella band med Italien.

247.f3b437c95494f44b0089f3b437c95494

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör