7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 30 maj 2017 19:49 - Uppdaterad 30 maj 2017 19:56

Nils Hanson

Nils Hanson (foto: Anders Egle)

Nils Hanson blir hedersdoktor

Nils Hanson, projektledare och ansvarig utgivare för SVT:s Uppdrag Granskning, har utsetts till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

– Nils Hansons betydelse för den svenska undersökande journalistiken kan inte överskattas. Det är en fortfarande pågående livsgärning som på det här sättet uppmärksammas, säger prefekt Ulla Sätereie vid JMG, institutionen för journalistik, medier och kommunikation i ett pressmeddelande.

Nils Hanson började arbeta med grävande journalistik på Göteborgs-Posten 1988. Han har därefter varit redaktionschef på TV4 Göteborg och är nu sedan många år ansvarig utgivare på SVT:s Uppdrag Granskning.

Han har fått flera priser för sin journalistik och sitt arbetsledarskap, bland andra Publicistklubbens Stora Pris 2015. Nils Hansons arbete har också uppmärksammats i internationella sammanhang.

Folkbildare

I motiveringen till utnämnandet står bland annat: ”Nils Hansons stora bidrag till utvecklingen inom området är att han utarbetat en metod för att systematisera den journalistiska researchen (till att mer likna vetenskaplig metod), kvalitetssäkra det journalistiska resultatet och arbeta för en större öppenhet och transparens i journalistiken. Han är något av en folkbildare, som enträget fortsätter undervisa såväl studenter som yrkesverksamma journalister inom utbildningar, på kurser och konferenser i Sverige och utomlands”.

Doktorspromotionen äger rum den 20 oktober 2017.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör