6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 24 maj 2017 10:00

Christoffer Wendick

Christoffer Wendick (foto: Anders Strömquist)

Christoffer Wendick ny Europakorre

-Jag kan inte tänka mig någon mer spännande del av världen att bevaka än Europa - Trump och USA får ursäkta, säger Christoffer Wendick. Vart Europa och EU är på väg efter många stormiga år angår ju oss alla. Att få berätta om det för den svenska publiken är förstås ett drömuppdrag som gör mig både glad och stolt.

Christoffer Wendick har jobbat som nyhetsreporter på SVT sedan 2000. Han började på den regionala Stockholmsredaktionen, men har under senare år bevakat politik och samhällsfrågor för Rapport och Aktuellt. Han har också medverkat i Korrespondenterna och varit vikarierande korrespondent i Bryssel.

- Christoffer förenar goda sakkunskaper med stor berättarglädje, säger utrikeschef Pia Bernhardson, och han har länge varit passionerat intresserad av just Europa. Med Christoffer som korrespondent kommer vi att få både en kvalificerad EU-bevakning och många goda reportage från Europa i dag.

Christoffer Wendick tillträder sin nya tjänst den 1 september. Ulrika Bergsten, SVTs nuvarande korrespondent i Bryssel, återvänder efter sommaren till utrikesredaktionen i Stockholm.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Utrikeschef

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör