7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 2 februari 2017 19:52

SM-veckan

Avtal klart: SM-veckan i SVT till 2022

SVT och Riksidrottsförbundet undertecknade på torsdagen ett nytt femårigt sändningsavtal gällande SM-veckan från 2018 till 2022. Det nya avtalet omfattar tio SM-veckor fördelat på fem vinter- och fem sommarveckor.

Just nu pågår SM-veckan vinter i Söderhamn och i sommar står Borås som värd. Under 2018 arrangeras SM-veckan vinter i Skellefteå och sommarveckan i Helsingborg/Landskrona. Klart är även att Malmö kommer arrangera SM-veckan sommar 2019.

- SM-veckan har under årens lopp utvecklats till ett av SVT Sports flaggskepp och en riktig publikfavorit. Det är därför vi med stolthet förlänger avtalet med Riksidrottsförbundet och svensk idrott. SM-veckan ger oss en unik möjlighet att visa hundratusentals tittare högklassig idrott, både från stora svenska sporter men också från idrotter som ibland inte fångas av medias spotlight, säger Åsa Edlund Jönsson, chef SVT Sport.

Långsiktigt utvecklingsarbete

- SM-veckan har växt till ett av Sveriges största idrottsevenemang och med det förlängda avtalet med SVT skapar vi en trygghet och bra förutsättningar för ett långsiktigt utvecklingsarbete av konceptet. SM-veckan bidrar till visa upp bredden av svensk idrott men också till den regionala utvecklingen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. SVT är sändande bolag.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör