10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 25 november 2016 07:00

Helena Brodén, pressansvarig för Inköp, SVT Kommunikation, och Neil

Helena Brodén, pressansvarig för Inköp (däribland Morden i Midsomer), och Neil Dudgeon på SVT Kommunikation. (foto: Marika Ireblad)

CDI Barnaby besökte SVT

Neil Dudgeon som spelar CDI Barnaby i "Morden i Midsomer" besökte på torsdagen SVT för att träffa svenska journalister och prata om det kommande 20-årsjubileet av den populära tv-serien.

Innan Neil Dudgeon kom till Stockholm besökte han München, eftersom "Morden i Midsomer" är lika populärt i Tyskland som i Sverige.

Och som vanligt kommer SVT att sända en ny säsong - dock inte jubileumssäsongen - i sommar.

Populärt av flera orsaker

Vipåtv fick en liten pratstund med Neil Dudgeon.

Varför är Morden i Midsomer så populärt i Sverige tror du?

- Programmet är ju populärt i många länder och jag tror det finns flera orsaker till det. Dels tror jag man gillar den engelska landsbygden, men också intrigen. Alla ljuger för Barnaby, alla har  affärer vid sidan om, alla har mörka hemligheter - och jag tror det är lite spännande och intressant. Och så förstås Agatha Christie-andan: "vem är mördaren?" 

Avundsjuk

Han erkänner dock att han är lite avundsjuk på sin företrädare John Nettles:

- Ja, han säger att han fick en massa kärleksbrev från kvinnor i Sverige - men jag får inga. Jag får bara från Tyskland - och de är skrivna på tyska, som jag inte förstår...

Är det något du vill säga till de svenska tittarna?

- Jag vill säga TACK för att ni är så trogna tittare sedan många år tillbaka. John Nettles har sagt till mig att Morden i Midsomer är en svensk tradition - och jag tycker det är fantastiskt. Jag tror att svenskarna känner att Morden i Midsumer är deras program.

- Jag vill också tacka alla som vi har träffat här i Sverige och på SVT idag. Alla har varit så välkomnande och trevliga.

- Denna gång har jag bara haft möjlighet att besöka Stockholm, men jag ser verkligen fram efter att komma tillbaka och se mera. Vi kanske skulle ta Midsomer hit till Sverige och spela in? Det är faktiskt en mycket bra idé.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör