7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 15 november 2016 15:48

Många  filmar sin egen vardag och lägger ut det i sociala medier

Många filmar sin egen vardag och lägger ut det i sociala medier enligt en ny undersökning. (foto: Izabelle Nordfjell / TT)

20% gör egna filmer och delar i sociala medier

En knapp femtedel av Sveriges 9-99-åringar brukar göra egna filmer som de sedan delar med andra via sociala medier. Filmerna handlar vanligen om den egna vardagen. Det framgår av en ny rapport från MMS.

Den överlägset vanligaste tjänsten för att filma och dela är Snapchat, följt av Facebook, Instagram och YouTube.

De flesta filmar och delar för att de gillar när andra ser och kommenterar filmen. Bara ett par procent filmar och delar för att de vill lära ut, eller marknadsföra något.

Tjejer filmar oftare

De som filmar och delar är ofta unga. Medianåldern bland dem som filmar och delar dagligen är 20 år och för dem som filmar och delar någon gång i veckan är medianåldern 23 år. Det är också vanligare att tjejer filmar och delar än att killar gör det.

- Vi kan se att de som filmar och delar även tittar mer på annan rörlig bild på nätet än genomsnittet. Det gäller oavsett vilken typ av tjänst vi jämför med. YouTube är i särklass störst bland dem som filmar och delar dagligen, med en dygnsräckvidd på nästan 90 procent, säger MMS VD Magnus Anshelm.

Resultaten bygger på 3000 telefonintervjuer i åldersspannet 9-99 år som genomfördes av Ipsos under augusti-oktober 2016.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör