6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 7 november 2016 22:20

ESC-logga

Osäkerhet kring ESC i Ukraina

Chefen för Ukrainas allmänna TV-bolag NTU har avgått i protest mot svårigheterna att få loss de pengar som avsatts till genomförandet av Eurovision Song Contest nästa år.

Samma vecka som EBU meddelar att ESC 2017 tangerar rekordet gällande antalet deltagande länder i tävlingen kommer oroande uppgifter om finansieringen av evenemanget. Brittiska The Telegraph skrev i helgen att Ukraina nu kan tvingas att lämna i från sig uppdraget.

Den som larmade om situationen var NTU:s chef Zarab Alasania som avgick i förra veckan.

– Att övervinna motståndet från byråkraterna är svårt, och vi har gjort allt för att inte klaga. Men nu är vi desperata. Vi kommer inte att kunna anordna Eurovision 2017, säger Alasania.

Enligt plan

Men på EBU i Genève tror man fortfarande på NTU:s och Ukrainas förmåga att till sist reda ut situationen och genomföra ESC 2017 enligt plan.

– Vi visste att Alasania skulle sluta i förtid och har garantier för att han kommer att fortsätta att arbeta med EBU gällande planeringen, tills en överlämning till någon annan kan ske, säger EBU:s presstalesperson Amy Wong till Vipåtv.

Men även EBU hyser en viss oro över finansieringen av arrangemanget och byråkratin kring denna.

– NTU och Ukrainas regering har gjort de nödvändiga finansiella åtagandena för att stå som värd nästa år, i linje med hur det brukar vara. Men sedan dess har det dykt upp frågor gällande tillgången till pengarna som måste lösas, säger Amy Wong.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör