10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 1 november 2016 11:57

Selma (Ester Vuori) och Efraim von Trippelhatt.

Selma (Ester Vuori) och Efraim von Trippelhatt. (foto: Ulrika Malm /SVT)

Årets julkalender - magisk saga med mycket julstämning

En månad kvar till julkalendern börjar. Och i år utlovas riktig julstämning i julkalendern ”Selmas saga”, som utspelar sig under de stora äventyrens tid.

- Vi har velat göra en magisk saga för både stora och små, säger Per Simonsson och Stefan Roos, som står för manus och regi. De skrev även manus till Tjuvarnas jul.

I länken nederst kan du tjuvtitta lite på "Selmas saga".

I Selmas saga får tittarna följa åttaåriga Selma (Ester Vuori) som ger sig ut på en hisnande äventyrsresa mot Tomtens rike. Med på den magiska resan är den lustiga uppfinnaren Efraim von Trippelhatt (Johan Ulveson).

Historien börjar med att Selma får reda på att hennes familj ska vräkas från sitt hus, de har inte råd att bo kvar. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten. Hon tar skydd mot snöstormen i en jättelik byggnad som visar sig vara Vetenskapsakademin.

Tomten finns på riktigt

Där har Efraim von Trippelhatt ett möte om sin senaste studie. Han har nämligen upptäckt tomten inte bara är ett mytologiskt väsen utan finns på riktigt. Tomten kan dessutom uppfylla ens inre önskningar. Med hjälp av en gammal karta och ett luftskepp hoppas han kunna ta sig till Tomtens rike för att bevisa att tomten finns.

Selma ser där sin chans! Om hon följer med på resan kan hon kanske få träffa tomten och framföra sin högsta önskan: att hennes familj ska få behålla sitt hem!

Lyckas luftskeppet Valborg ta dem hela vägen till Nordpolen och Tomtens rike? Det blir en hisnande äventyrsresa som innehåller magi, elaka skurkar och möten med mystiska tomtevettingar. 

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör