10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 13 maj 2016 07:00

Sam, 19 år

Sam, 19 år (foto: Tobias Höiem-Flyckt)

"En vanlig fucking människa" ska användas i skolorna

SVT-dokumentären ”En vanlig fucking människa” kommer inom kort att ges ut på den s k institutionsmarknaden, för användning i bland annat skolundervisning.

Malin Björkman-Widells gripande dokumentär ”En vanlig fucking människalänk till annan webbplats” berättar historien om Sam, som föddes som flicka men som alltid vetat att han egentligen är en pojke.

"En vanlig fucking människa" är en film om allas rätt att vara sig själva. Det är en berättelse om en ovanligt stark familj som kämpar mot människors fördomar. I filmen får vi följa Sam från barndomen till studentexamen. Under den tiden har han gått igenom operationer och fått testosteroninjektioner för att få en kropp som han känner igen sig i.

Kunskapskanalen

Nu står det klart att Kunskapsmedia kommer att ge ut filmen på institutionsmarknaden, för användning i skolor, på bibliotek, i föreningar med mera.

”En vanlig fucking människa” är dessutom nominerad till Banff Rockie Awardslänk till annan webbplats, tillsammans med SVT-serierna ”Det sitter i väggarna” samt ”Tro, hopp och kärlek”.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör