7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 6 april 2016 09:30

Kristian Lindquist

Ny digital utvecklings-chef

Kristian Lindquist, nyhetschef on-line på riksnyheterna, blir ny digital utvecklingschef för hela SVT Nyheter och Sport.

Kristian Lindquist har arbetat på SVT sedan 2014. Då kom han närmast från Svenska Dagbladet där han var chef för nyhetsredaktionen.

- Att få driva den digitala utvecklingen för SVT Nyheter och Sport är såklart ett drömjobb. SVT har tagit enorma digitala kliv de senaste åren men vi har också stora utmaningar framför oss. Publikens ständigt förändrade förväntningar och beteenden ställer helt nya krav på oss som landets viktigaste nyhets- och sportredaktion, säger Kristian Lindquist.

Helt ny roll

Det är en ny roll på nyhetsdivisionen som ska stärka den digitala utvecklingen. Kristian Lindquist kommer sitta i nyhetsdivisionens ledningsgrupp.

Som digital utvecklingschef ansvarar Kristian Lindquist, tillsammans med i övriga i divisionsledningen, för att utveckla arbetssätt, formulera övergripande digitala mål och bryta ned dem i en redaktionell vardag. Han ansvarar också för omvärldsbevakning, och för att sprida insikter om användarnas beteenden inom divisionen.

- Kristian är kunnig, nytänkande och har redan gjort stora avtryck på SVT. Han har bidragit till framgångsrika crowdsourcing-satsningar som #mittsverige och #bostadsokes och till ett närmare utbyte mellan journalister och utvecklare. Han kommer få en stor betydelse när vi nu förnyar och utvecklar vårt utbud, säger Anne Lagercrantz, divisionschef.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör