6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 24 februari 2016 19:26

Skådespelarna

Några av skådespelarna "Vår tid är nu": Bakre raden fr v: Hedda Rehnberg, Mattias Nordkvist, Charlie Gustafsson. Främre raden frv: Adam Lundgren, Suzanne Reuter, Hedda Stiernstedt. (foto: Johan Paulin)

SVT spelar in ny stor dramaserie

I maj påbörjas inspelningarna av SVT:s stora dramasatsning ”Vår tid är nu”, en familjekrönika i 20 avsnitt som sträcker sig över flera decennier.

Fredsdagen 7 maj 1945. Andra världskriget är över och en ny tid med folkhemmets framväxt står för dörren. Därmed också konflikten mellan det gamla och det nya.

Familjen Löwander driver en av de mest ansedda restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med ibland tveksamma medel lyckats ta restaurangen genom de svåra åren under kriget. Nu vill han fortsätta att driva restaurangen som familjen gjort i alla tider.

Reuter och Dalle

I huvudrollerna ses bland andra Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt och Peter Dalle. Huvudförfattare är Ulf Kvensler, efter en idé av Johan Rosenlind. För huvudregin svarar Harald Hamrell. ”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film Väst.

”Vår tid är nu” spelas huvudsakligen in i Göteborg med omnejd. Från hösten 2017 får tittarna följa familjen Löwander och restaurangens personal genom decennier av framgångar och nederlag, kärleksrelationer och konflikter, ackompanjerat av tidens musik och mode.

Testar ny variant

– Det blir på två säsonger där den första kommer hösten 2017, sen har vi inte riktigt bestämt när den andra kommer, men med stor sannolikhet nästkommande år. Vi har ganska länge haft nästan som tradition att spela in 10-12 episoder för att sedan fatta beslut om en eventuell ny säsong. Nu prövar vi att testa en annan variant och satsar mot två säsonger redan från början, säger SVT Dramas programchef Christian Wikander till svt.se.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör