10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 12 februari 2016 07:00

Personkrets 3:1

Personkrets 3:1 (foto: Bengt Wanselius)

Lars Norén-satsning

Den 12 februari presenterar Öppet arkiv ett Lars Norénpaket bestående av Ett sorts Hades (1996), Komedianter (1987), Personkrets 3:1 (1999), Skuggpojkarna (2001) och Som löven i Vallombrosa (1995)

Ett sorts Hades (1996)

En gripande och humoristisk pjäs där vi möter många olika människor från olika samhällsskick och länder, men som alla befinner sig på ett och samma ställe, en psykiatrisk klinik, en fascinerande och spännande mötesplats. Människor kommer och går - samtalar om allt, litet som stort. De berättar om sina liv, talar om film, sex, vad som står i tidningen, vad se ser på TV, om smärta, passion och kärlek. En explosion av människoöden gestaltat av våra namnkunnigaste skådespelare. Ett sorts Hades var ett då nyskrivet originalverk för TV i två delar av Lars Norén som för första gången regisserar en egen föreställning.

Komedianter (1987)

Ett kärleksdrama och en komedi om konstnärsvänner på landet som får erfara hur livet och verkligheten överträffar dikten. Medverkande: Lena Olin, Reine Brynolfsson, Lennart Hjulström, Gunilla Nyroos, Linda Andersson, Ann Petrén, Jan de Laval.

Personkrets 3:1 (1999)

Ett möte med vinddrivna och utslagna gestalter som kämpar för sin tillvaro på samhällets botten. Trots deras hårda och omänskliga liv finns ändå utrymme för värme, ömhet och humor. 

Skuggpojkarna (2001)

Efterföljaren av Personkrets 3:1. I Lars Noréns pjäs möter vi Skuggpojkarna - sju män som har begått  fruktansvärda brott och sitter i fängelse på obestämd tid. En dold värld gestaltas och uppmärksammar oss på att dessa marginaliserade människor finns.

Som löven i Vallombrosa (1995)

I denna pjäs i två akter möter vi en stor familj, fyra generationer, som samlas i sitt vackra sommarhus i skärgården. Vi följer familjen under ett år. Ett år fyllt av kärlek, smärta, förälskelse, hat, framgång och motgång. Uppbrott och totalt sammanbrott. När ett år förflutit träffas de igen. Allt är sig likt, skärgårdssommaren lika bedövande vacker som förr. Men under den idylliska ytan är ändå allting förändrat.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör