7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 3 februari 2016 15:12

Gina Dirawi och Charlotte Perrelli.

Gina Dirawi och Charlotte Perrelli. (foto: Karl Nordlund)

Medverkar som artist – inte som programledare

Charlotte Perrellis avtal har omförhandlats så att programledarrollen i Melodifestivalens andra deltävling den 13 februari utgår och istället ersätts med en utökad artistisk del.

Bakgrunden är Charlotte Perrellis medverkan i en reklamfilm.

– Jag kan bara hänvisa till att vi gjort allt enligt avtalet, där vi inkluderat alla mina reklamuppdrag som godkänts av SVT, men det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan. Jag ser fram emot mina utökade artistiska framträdanden i programmet, säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

– Ibland blir det fel, och vi på SVT tar på oss det. Vi ber Charlotte om ursäkt. Hon har framstått som den avtalsbrytande parten, vilket inte är fallet. Samtidigt beklagar vi den negativa publicitet som Charlotte fått de senaste dagarna. I går träffades Charlotte och SVT för att lösa den uppkomna situationen på bästa sätt, vilket resulterade i att parterna omförhandlade avtalet så att Charlotte kommer att få en utökad roll som artist i programmet. SVT är tacksamma för Charlottes medgörlighet och professionalism för att lösa den uppkomna situationen, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör