6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 14 januari 2016 12:08

Cirkus Familj,

Familjen Sundblom Lindberg i tv-serien Cirkus Familj, som i 2015 hörde till Yles populäraste program i gratisutväxlingen mellan Nordvisionsbolagen. (foto: Yle)

Rekord för nordiskt tv-samarbete

Aldrig tidigare har de nordiska public service-företagen samproducerat och utväxlat så många tv-program som de gör idag, rapporterar Nordvisionssekretariatet.

Även samarbetet kring sociala medier och publiceringsteknik utvecklas stadigt.

De nordiska TV-tittarna verkar älskar grannländernas dramaserier, barnprogram och livsstilsprogram, och sekretariatet för Nordvision konstaterar på sin hemsida att 2015 innebar ett nytt rekord för Nordvisionssamarbetet.

Nordvision består av de fem nordiska ländernas public service-bolag. Det omfattande programsamarbetet och det stora engagemanget mellan dem ska ses i sammanhanget av den internationella medieutvecklingen, enligt generalsekreteraren för Nordvision, Henrik Hartmann.

- Det finns en stor konkurrens inte bara från de kommersiella tv-stationerna, men nu också från nya internationella streamingstjänster. Därför är det en stor fördel att kunna samarbeta runt de stora och dyra  drama- och barndramaproduktioner  och handplocka de bästa programmen från de nordiska public service-bolagen och visa dem på sin egen kanal, säger Henrik Hartman.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör