10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 16 december 2015 07:00 - Uppdaterad 17 december 2015 15:02

Från inspelningen

Från inspelningen av Innan vi dör med Hanna (Marie Richardson) och poliskollegan Björn (Magnus Krepper). (Foto: Peter Cederling)

SVT spelar in ny thrillerserie

Just nu pågår inspelningen av SVT:s nya thriller Innan vi dör – en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, brutal maktkamp i undre världen och personliga offer.

Planerad sändning i SVT är våren 2017.

Hanna (Marie Richardson) är inte längre stjärnan på Stockholmspolisens enhet för organiserad brottslighet. Livet håller på att glida ifrån henne och hon saknar familjen som hon offrat för karriären. Särskilt sonen Christian som just avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för droginnehav. Deras kontakt är obefintlig eftersom Hanna var den som såg till att han greps.

När Hannas älskare och kollega Sven kidnappas, uppdagas att han driver en hemlig utredning om ett kriminellt mc-gäng. Men bara Hanna vet att Sven har en infiltratör. För att inte förlora den viktiga källan tar hon över sms-kontakten med infiltratören. Hon vet inte vem det är, bara att täcknamnet är Inez.

Brutalt maktövertagande

Snart inser Hanna vidden av utredningen. Ett brutalt maktövertagande är på gång i den undre världen, och Inez är Hannas enda chans att förhindra det. Men priset är högre än hon anar. Hanna tvingas kämpa för sin sons liv på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig och hon måste krossa en familj för att rädda sin egen.

- Det känns så spännande och utmanande att få gestalta Hanna, säger Marie Richardson om sin roll, och fortsätter:

- Hanna är stark och har hög moral. Men hon är också passionerad och motsägelsefull, en intressant och sammansatt person helt enkelt. När hon blir både personligt och professionellt involverad, hamnar hon i en konflikt mellan sina privata känslor och yrkesrollen som polis. Den konflikten tycker jag är riktigt spännande. Det här ska bli skitkul!

Innan vi dör

Alexej Manvelov, Marie Richardson och Adam Pålsson är aktuella i SVT:s nya dramasatsning Innan vi dör. (Peter Cederling)

Spelas in i Stockholm

Innan vi dör spelas in i Stockholm med omnejd och är producerad av B-Reel i samproduktion mellan SVT, ZDF och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Seriens säljs internationellt av ZDF Enterprises.

- Vi uppskattar verkligen samarbetet med SVT och B-Reel i detta projekt, säger Susanne Müller, inköps- och samproduktionschef på ZDF.

- SVT och ZDF har gjort mycket framgångsrika samproduktioner tidigare och vi hoppas att detta ska bli ytterligare en i raden. Vi känner oss övertygade av konceptet, de lovande skådespelarna och de förstklassiga manusen. Vi ser fram mot att få bidra till att denna serie visas för tv-publiken.

Filmens producenter är Maria Nordenberg (Torka aldrig tårar utan handskar, Den fjärde mannen, Fröken Frimans krig) och Fredrik Heinig (Gentlemen & Gangsters, Tjuvheder, Den allvarsamma leken).

Innan vi dör beräknas ha premiär våren 2017 i SVT1.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör