15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 9 december 2015 09:47

Uutiset till SVT Nyheter Öst

Finska redaktionens nyhets- och programproduktion har separerats och Uutiset är numera en egen redaktion och ingår i nyhetsområde Öst.

Finska redaktionen delades den 1 december i en programavdelning och en nyhetsavdelning. Mattias Barsk är ny chef och ansvarig utgivare för finska program som projektchef för minoritetsprogrammen, och Elina Majakari, som under hösten gjort en stor utredning, ”SVT Uuutiset 2017” kring framtidens Uutiset, har gått tillbaka som redaktionschef och ansvarig utgivare för nyhetsverksamheten.

Samtidigt införlivas Uutiset i nyhetsområde Öst, med Karoline Spångberg som ansvarig nyhetschef.

Publik i hela landet

- Organisatoriskt kommer Uutiset att tillhöra publiceringsområde Öst. Eftersom vår publik finns i hela landet måste vi se till att vi har ett tätt samarbete även med de övriga publiceringsområdena Nord, Väst och Syd, säger redaktionschef Elina Majakari.

Tio personer arbetar med de sverigefinska nyheterna på SVT.

Öka närvaron online

Några mål som nyhetsredaktionen kommer att arbeta under våren är publikperspektivet, öka närvaron i hela landet samt öka närvaron online - även på svenska för dem som inte kan finska.

I Uutisets uppdrag står: ”Uutiset vänder sig både till den finskspråkiga publiken och till grupp med rötter i Finland som inte behärskar språket samt till de som oavsett ursprung är intresserade av den svenskfinska kultursfären”.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör