9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 5 juni 2015 12:39 - Uppdaterad 11 juni 2015 16:36

Kim Bodnia och Sofia Helin

Kim Bodnia och Sofia Helin som Martin och Saga i Bron. (Foto: Carolina Romare)

Nordiskt tv-drama i fokus i London

Den nordiska dramavågen fortsätter att skölja över världen. Förra helgen arrangerades Nordicana-festivalen i London, där fokus låg på aktuella nordiska dramaserier som ”Jordskott” och ”Bron”. Bland skådespelarna som gästade festivalen fanns Sofia Helin (Bron), Moa Gammel (Jordskott) och Sofie Gråbøl (Brottet, Fortitude).

Tusentals fans av nordiskt drama kom till arenan The Troxy i East End under Nordicana-festivalen 6-7 juni. Det var tredje året i rad som evenemanget ägde rum och bland programpunkterna fanns en biovisning av första delen av SVT-dramat ”Jordskott”.

På plats för att svara på publikens frågor fanns huvudrollsinnehavaren Moa Gammel, skaparen och regissören Henrik Björn samt producenten Filip Hammarström.

Seminarium om Bron

Det anordnades också ett seminarium om ”Bron”, där huvudrollsinnehavaren Sofia Helin (Saga Norén) berättade om den kommande tredje säsongen av serien.

Andra serier som presenterades på Nordicana var danska ”Arvingarna” (visad i SVT) och ”1864“, samt norska krigsdramat ”Kampen om tungvattnet” (kommer att visas i SVT framöver)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör