6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 15 april 2015 21:19

Mikael Persbrandt och Bobo Erikzén.

Mikael Persbrandt blir programledaren Bobo Ericzéns nya sidekick i programmet Bil- och båttokig i SVT. (foto: Barracuda)

Persbrandt sidekick i sommarprogram

Skådespelaren Mikael Persbrandt blir sidekick till programledaren Bobo Ericzén i SVT-programmet Bil- och båttokig som sänds i sommar.

I sommarens säsong av SVT:s program Bil- och båttokig får programledaren Bobo Ericzén en ny sidekick, nämligen Mikael Persbrandt. Till det annars folkliga och nördiga programmet läggs det nu till snabbare bilar och mera lyx.

– Främsta anledningen till att Mikael är med den här säsongen är att han är en biltok. Han älskar allt som har hjul och motor och är totalt insnöad på allt som har med bilar att göra, säger Bobo Ericzén som både är programledare och producent.

Testköra filmstjärnebilar

I Bil- och båttokig kommer Mikael Persbrandt, som just nu också är aktuell med en ny podcast, få olika uppdrag av Bobo Ericzén. Det kan vara att prova de häftigaste drömbilarna, testköra typiska filmstjärnebilar eller hitta den slutgiltiga hybridbilen.

– Det var under två månader i höstas, under inspelningen av en dokumentär om skapandet av pjäsen "Dödsdansen" som jag och Mikael upptäckte att vi båda var lika tokiga i bilar. Så när dokumentären var färdigfilmad, så började vi umgås inom bilhobbyn. Ingen av oss anade nog att vi skulle ha så roligt som vi haft under inspelningarna, säger Bobo.

255.7e579538141efd9723d287d_6d6172696b612e697265626c6164407376742e7365

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör